Mark Kleuskens. Biografie

Mark werd in de jaren ‘60 geboren op het Limburgse platteland en groeide op vlakbij de Nederlands/Duitse grens. De eerste grote liefde die hij in zijn jeugd ontdekte was die voor muziek en hij besloot al op jonge leeftijd van deze hobby zijn beroep te maken. Na het afronden van de middelbare school begon Mark aan een internationale carrière als DJ. Zo werkte hij jarenlang in o.a. Duitsland, Italië, Spanje en Ibiza.

Eind jaren ’80 keerde hij terug naar Nederland en vestigde zich in Amsterdam. In 1989 richtte hij daar samen met een vriend de hardrockband ‘Sudden Death’ op. Met ‘Sudden Death’ toerde Mark in de jaren ’90 door Nederland.
Het was in Amsterdam waar zijn tweede grote passie werd geboren: zijn liefde voor film. Begin jaren ’90 besloot Mark een acteursopleiding te gaan volgen en zich, naast zijn carrière als rockzanger, te gaan richten op het acteursvak. Hij volgde zijn opleiding o.a. bij ‘de Trap’ en ‘het Collectief’ te Amsterdam. Daarnaast volgde hij tientallen workshops van o.a. George Loros (Lee Strasberg Institute New York), Theu Boermans en Hans Kemna. In 2016 studeerde Mark aan ‘The Beverly Hills Playhouse’ in Los Angeles, USA.

In 1994 maakte Mark als acteur zijn debuut in de NCRV-serie ‘Coverstory’ waarin hij twee seizoenen de rol van rechercheur speelde. Inmiddels acteerde Mark in ruim 130 televisie- en filmproducties in Nederland, Duitsland, Spanje en Oostenrijk en werkte hij met bekende regisseurs als Theu Boermans, Pieter Kuijpers, Jean van de Velde, Paul Verhoeven en Michael Apted.

Sinds 2003 is Mark ook actief als trainingsacteur en werkt hij o.a. voor Justitie, Politie, de Nederlandse Spoorwegen en in het bedrijfsleven.

Hoewel Mark in zijn acteercarrière alle mogelijke rollen heeft gespeeld (van priester tot advocaat en van rechercheur tot schurk) ligt zijn voorliefde en zijn kracht bij de rol van de ‘Bad Guy’, de ‘Outlaw’, de ‘Drop-out’, de mens aan de zelfkant van de maatschappij. Hijzelf ziet dit als een ‘tot kunst verheven specialisme’ waar een jarenlange studie aan vooraf is gegaan. Mark hierover: “de grote uitdaging is om van iedere ‘schurk’ een echt mens te maken, die dus ook zijn goede kanten heeft, en niet te verzanden in eendimensionale platte karakters”. “Als uitgangspunt neem ik altijd het gegeven dat een zieke geest het resultaat is van een zieke maatschappij en verschaf daarmee mijn personages een goede reden waarom ze ‘buiten de maatschappij’ zijn komen te staan”.

Inmiddels heeft Mark ook een derde liefde ontdekt: die voor het schrijven. Hij werkt momenteel aan een roman en aan een filmscenario.

Mark’s levensstijl is de laatste jaren drastisch veranderd: daar waar hij vroeger het ‘wilde leven van de Rock & Roll’ leidde zwoegt hij tegenwoordig dagelijks in het krachthonk en werkt hij keihard aan een volgende rol.

Mark spreekt vloeiend Nederlands, Limburgs, Duits, Engels en Spaans.